22.08.2018

Meinataan Koppiksen kanssa jäädä vetämään lonkkaa hamppuköydellä ja keskitytään kekkuloimaan ympäri jääkaappia. Sitä varten meillä pitää olla kunnon kasa liitua.

Maattomaan tulee eläkerohmusto. Sen sijaan, että virtuaalivietereillä kerätyt kirpunnahat jätettäisiin sinne rohmustoon, sijoitettaisiin nahkatorilla ja niillä tuotoilla sitten kustannettaisiin joskus meidän eläkekekkuloinnit, me tuhlataankin ne saman tien.

Sillä tuhlaamisella ei ole mitään väliä, koska voidaan olla keräävinämme ja ehkä vähän kerätäkin Maattoman asukkailta aina lisää nahkoja, jos ne meinaa loppua eläkerohmustosta. Ja jos maattomilta ei saada tarpeeksi nahkoja meidän eläkerilluttelun kustantamiseen, rohmusto ottaa loputtomasti nahkalainaa.

Niille lainaajille me kerrotaan, että meillä on Maattomassa verotusoikeus, joten saavat varmasti nahkansa takaisin. Eikä ne tajua, että eivät koskaan tule saamaan niitä takas, kun ei Maattomassa ole tarpeeksi nahkoja edes kaikille maattomille. Mutta onhan meillä oikeus verottaa.

Tämän opin kuun loisteessa yhdeltä Tolppamäen tollolta, kun siemailtiin nokkoskinkkutotia Koppiksen vanhassa tammitynnyrissä.