18.06.2019

Koska Maattomasta uhkaa Alamäen maastapoistumisveron vuoksi tulla vankila, rupesimme Toukan kanssa miettimään miten vankilassa voisi tienata. Jotain bisnestähän siitäkin tilaisuudesta kannattaa repiä.

Palasimme tuotekehityksen ja myynnin alkulähteille. Ensimmäiseksi mietimme mikä ongelma vankilassa olevilla on ja toiseksi miksi ne ostaisivat meiltä sekä onko heillä rahaa ostaa meidän tuotteita tai palveluja.

Ensimmäinen on helppo. Kaikkein eniten vankilassa olevat haluavat sieltä pois. Siinä onkin ongelmaa kerrakseen. Tässä tapauksessa tuo on hieman helpompi ja onneksi jopa laillista toteuttaa. Maattomasta pääsee pois uuden lain tultua voimaan edelleen ihan laillisesti, se vain maksaa. Meidän pitää siis miettiä miten se maksu, tai edes osa siitä, saadaan ohjattua meille, eikä valtiolle.

Toinenkin on tällä kertaa helppo. Ostavat siksi, että säästävät ja pääsevät samalla pois tulevasta Maattomasta. Kuka nyt vankilassa haluaisi asua. Erityisesti jos vankilan isäntänä on puolue nimeltä Tasurit ja sen pomottomana Aimo Alamäki.

Ongelma on helppo ratkaista. Me pidämme huolen, että Maattomasta muuttava henkilö on muuttohetkellä varaton. Tyhjästä on verottajan vaikea nyhjästä. Huonoja bisneksiä on paljon, eikä mikään laki estä ketään tekemästä sijoituksia, joissa menettää rahansa. Menettävät rahansa meidän puljuille.

Koska Maattomasta muuttava henkilö todennäköisesti haluaa, että hänellä on muutettuaankin vähintään sama varallisuus ja mielellään enemmän, meidän ulkomailla toimivat puljut neuvovat tuota henkilöä tekemään loistobisnestä. Paras tapa on tietenkin näyttää ihan käytännössä mitä ei kannata tehdä, eli ne meidän puljut tekevät puolestaan niitä surkeita sijoituksia ja huonoa bisnestä. Siinä samalla menettävät varansa neuvottavan puljuille.

Toki se henkilön alkuperäinen varallisuus jäi tässä kohtaa Maattomaan, mutta se voidaan jälkikäteen siirtää myös pois vankilasta ihan laillisesti ja kiertelemättä normaalina bisneksenä. Normaalissa bisneksessä kun kukaan ei muuta mihinkään, joten sitä ei myöskään veroteta samalla tavalla.

Lopputuloksena Maaton on vain varallisuusvankila, josta varallisuus pääsee pois ihan yhtä helposti kuin ennenkin. Maattoman valtio ei hyödy yhtään mitään, päinvastoin joutuu vain lisäämään kuluja koko hässäkän takia ja kaupan päälle Maaton saa vielä maineen maana, joka on vankila ja johon kukaan ei halua tulla, saatika sitten investoida roposiaan. Tulee mieleen yksi toinen maa Aasilan mantereella, jolla on samanlainen maine.