15.06.2019

Luonnosta kohkataan nykyään hirveästi. Eikä suotta, sehän on Maattomassakin lopulta se kaikkein tärkein asia. Ei ole Maattomassakaan kohta elämää, jos ei luonnosta pidetä huolta. Hirveän tärkeä asia. Siitä on yksi Maattoman puolueistakin saanut nimensä.

Hirveät.

Hirveät saivat alkunsa pienen hippiporukan toimesta, heidän roikkuessaan puissa ketjuihin kiinnittyneenä. Yrittivät suojella puita, joihin olivat kiinnittyneet. Laskivat sen varaan, että alueen hakkuita ei voi jatkaa, mikäli roikkuvat puissa. Unohtivat tietenkin tehdä sellaisen pienen laskutoimituksen, että kun yhdellä hehtaarilla on vähintäänkin satoja puita ja kyseisen hakkuualueen pinta-ala oli pari sataa hehtaaria, olisi hippejä tarvinnut olla kymmeniä tuhansia, mikäli olisivat oikeasti halunneet estää hakkuut.

Metsurit tietenkin karsivat viiteen metriin asti oksat pois puista, joissa hipit roikkuivat, eivätkä hipit päässeet puista alas, koska heillä ei ollut edes köysiä millä laskeutua. Metsurit kaatoivat rauhassa kaikki muut puut.

Tarina ei kerro, milloin ja miten hipit lopulta pääsivät alas, mutta tekivät sen päätöksen, että tarvitsevat puolueen, jota kaikkien on opittava pelkäämään. Syntyi Hirveät.

Hirveiden väriksi tuli luonnollisesti vihreä ja symboliksi kaikkien metsurien ja metsäpäättäjien kauhu – liito-orava. Yhtään liito-oravaa ei tosin koskaan ole Maattomassa nähty, sen verran salaperäisestä metsien kauhusta on kyse. Ulostetta kyllä, jopa niin paljon, että Maattoman postilaitoskin on toisinaan raportoinut liito-oravan ulosteen pilanneen posteja.

Hirveät vastustavat kaikkea luonnon hyötykäyttöä, erityisesti siellä missä tykkäävät lomailla tai jossa heillä on mökkejä. Vastustavat myös autoilua ja kaikkea muutakin liikkumista, koska toisaalta ovat kateellisia niille, joilla on varaa autoon ja toisaalta ovat niin laiskoja, etteivät itse jaksa liikkua mihinkään. Vastustavat myös tavallista työtä, koska heidän mielestä kaikkien pitäisi saada elantonsa ja ravintonsa luonnosta, eikä kaupasta.

Hirveiden pomoton on Pellervo Hevonkorpi.

Pellervo on sellainen kiva kaveri. Ei paljoa örveltele, eikä tee oikein mitään muutakaan. Laiska kuin mikä. Ei jaksanut aikoinaan käydä edes asepalvelusta, eikä opiskella. Väittää vastustavansa aseita, mutta oikeasti häntä vain puistatti ajatus vajaan vuoden mittaisesta kuntoleiristä metsässä – siellä Hirveiden ja hyttysten rakastamassa paikassa. Opiskelemaankin olisi mennyt vain, mikäli luennoilla olisi ollut sängyt tai edes divaanit.

Pellervo ei ymmärtänyt aikoinaan, että menestyäkseen Hirveiden keulakuvana ja päästäkseen pressaksi, nuo kuntoleirillä saatavat metsätaidot ja jokin koulutus toisivat sen tarvittavan uskottavuuden pressanvaaleihin. Naispuolisilla pressaehdokkailla on muut keinot olla uskottavia, mutta mies ei voi olla uskottava naisten keinoin pelkästään sillä, että haluaisi olla nainen. Pellervolla on vielä opittavaa.

Hirveät – Näytä se oikea karvasi…