14.06.2019

Tiedät varmaan millainen on kääntötakki? Sellainen takki, jota voi pitää sekä oikea- että nurja puoli näkyvillä. Maattomassa on yksi puolue, joka on tunnusvärin sijaan ottanut kääntötakin tunnusvaatteekseen.

Kepulit.

Kepuleilla ei ole mitään slogania tai tunnusväriä. Parhaillaan käyttävät vihreää, koska ilmastoasiat ja luonto sattuu olemaan hiphop juuri nyt. Heidän pääperiaatteen mukaan yrittävät vain tasapainoilla eteenpäin. Ei voisi periaate paremmin kuvata Kepuleita.

Tasapainossa pysyminen onkin Kepuleille kaikkein tärkein taito. Pyörivät piruettia takinkäännön lomassa, yrittäen kilpaa muuttaa suuntaa päivän lööppien mukaan. Siinä vauhdissa hieman kokeneemmatkin tasapainoelimet joutuvat koetukselle, varsinkin kun Kepuleiden jäsenet ovat korpimaillaan tottuneet lisäksi keittelemään ja maistelemaan kaikenlaisia keitoksia kuustensa suojissa.

Kääntötakkeihin ovat kirjoilleet kuitenkin puolueen logon, joka on hieman neliapilaa muistuttava hyrrä. Takin taskussa heillä on aina täsmälleen logon näköinen oikea hyrrä, nimeltään Kepulaattori. Kepulaattori on Kepuleiden tärkein työkalu. Silloin kun eivät tiedä mihin suuntaan tasapainoilisivat, eli aina, pyöräyttävät Kepulaattoria ja tasapainoilevat sen lehtien osoittamaan suuntaan, eli kaikkialle. Näin myös ajautuivat laittamaan hynttyyt yhteen Aimo Alamäen Tasurien kanssa, vaikka se tietää Kepuleille aiemman ääniromahduksen uusimista seuraavissa vaaleissa. Ei ehkä Maattoman puoluekentän historiassa se älykkäin liike.

Jallu Simala.

Kepuleiden pomoton. Kotoisin Maattoman pienestä saaresta nimeltään Vetelä. Vetelä on saanut nimensä siitä, että se on itseasiassa Maattoman suurimmassa järvessä oleva kelluva saari, joka pyörii ja vaihtaa paikkaansa jatkuvasti. Varttuessaan Vetelässä Jallu oppi jo pienestä pitäen muuttamaan suuntaa jatkuvasti sekä keksimään asioita, jotka joku muu oli jo keksinyt. Keksinnöt olivat tarpeen saarella, johon ei ollut liikenneyhteyksiä, ei sähköä, vettä tai viemäreitä. Jallu onnistui jopa myymään niitä kohtalotovereilleen. Myöhemmin veri veti luontaisesti Kepuleiden riveihin.

Jallun ongelma on se, että hän tykkää lentää korkealla. Sekä fyysisesti, että mielikuvituksessaan. Hän ei ymmärrä, että muiden mielestä on aika epäreilua olla hippaa henkilön kanssa, joka lentää karkuun korkeuksissa, jatkuvasti suuntaa muutellen. Jopa äänestäjät hylkäsivät Kepulit edellisissä vaaleissa, kun eivät halunneet jatkaa epäreilua Jalluhippaa.

Kepulit – ja Kepulaattori.