13.06.2019

Puolueiden esittelyn lomassa tulee mietittyä myös niiden tolloiluja. Kävimme Koppiksen kanssa saunomassa onnistujien puhemiehen Onni Oikotien kanssa.

Maattomassahan ei ole yrittäjiä, on vain onnistujia. Tuo porukka on sen verran fiksua, etteivät näe kovinkaan paljoa järkeä ainaisessa yrittämisessä, vaan pitävät onnistumista mukavampana tavoitteena kuin yrittämistä. Siksi ovat onnistujia. Joskus eivät onnistu, mutta onnistuvat kuitenkin epäonnistumaan, joten kaikki voivat tituleerata itseään onnistuneesti onnistujiksi.

Onni kertoi Tasurien uusimmasta tolloilusta. Aimo Alamäki oli intoa puhkuen kertonut, kuinka meinaavat pakkokouluttaa haluttomia teinejä, kunnes ovat täysi-ikäisiä. Onhan se tuokin tapa säästää poliisien sun muun järjestyksenvalvonnan kuluissa. Harvassa maassa kuitenkaan ollaan kokeiltu heittää suuri joukko teinejä osa-aikavankilaan pariksi vuodeksi säästötoimenpiteiden vuoksi.

Nyt ne teinit, jotka eivät halua kouluttaa itseään, notkuvat pitkin rantoja ja raitteja pahojaan tekemässä. Kohta ovat päivisin tiiliseinien sisällä pahojaan tekemässä. Kymmenen järjestyksenvalvojan sijaan riittää vain yksi vartija siihen ovelle. Kun sitten pari vuotta tiilenpäitä opiskeltuaan pääsevät pois tiilien keskeltä hylätyn tutkinnon kera, ovat kuitenkin oppineet paremmin välttelemään virkavaltaa. Jos nimittäin osaavat vältellä neljän seinän sisällä, osaavat varmasti myös muualla.

Toisaalta Tasurit kyllä tekevät palveluksen aika monelle vanhemmalle. Nyt vanhemmilla on se ongelma, että se teini notkuu kotona kuudentoista- ja kahdeksantoista vuoden välillä ilman koulua tai työtä mihin mennä ja ylipäätään ilman mielenkiintoa tehdä mitään järkevää. Vanhemmat ovat edelleen elatusvelvollisia sen ajan, eli sitä teiniä ei voi edes potkia taivasalle luuhaamaan, ilman että vanhempi saa siitä syytteet.

Tämä ongelma on kohta mennyttä. Jos teini ei poistu kotoa luuhaamasta, voi vanhempi soittaa virkavallan paikalle viemään päiväksi tiilenpäitä opiskelemaan. Ja kun kahdeksantoista vuotta tulee mittariin, saa vanhempi potkia lapamadon ulos ilman mitään syytettä. Kätevää.

Muuta hyötyähän tuosta ei sitten Maattomalle tai kellekään muulle ole. Niitä työpaikkoja ei ole yhtään enempää tai tarjolla erilaista, eikä asennettakaan tiilenpäillä yleensä paljoa paranneta. Jos teini voi valita millaisia tiilenpäitä opiskelee, ei kysyntä ja tarjonta kohtaa yhtään paremmin kuin aiemminkaan.

Tai on tuosta pari hyötyä:

Jos nuo nykyiset teinit lasketaan työttömyystilastoihin, Tasurit voivat retostella sillä, että saivat nuorison työttömyystilastot näyttämään hieman paremmilta, ilman mitään hyötyä. 100% nuorisotyöttömyyden vähentäminen on mukava retostelun aihe vaaleissa. Samoin Maattoman kansalaiset saavat ilon maksaa muutama sata miljoonaa oravannahkaa enemmän veroja. Oi sitä onnea mitä tästä seuraakaan.

Ehkä meidän pitäisi miettiä Koppiksen kanssa hieman fiksumpi vaihtoehto ja käydä Liiton naisen kanssa jututtamassa Aimo Alamäkeä.