11.06.2019

Koppis esitteli teille eilen puolueen nimeltä Tasurit. Tasureilla oli aikoinaan alajaos, joka erinäisten käänteiden kautta irtautui Tasureista omaksi puolueekseen, mutta on edelleen takaoven kautta Tasurien ohjauksessa.

Saanko esitellä Tasurien kädetön vasen käsi, viralliselta nimeltään Vasurit.

Vasurit sai alkunsa, kun Tasurien silloinen pomoton ei suostunut tarjoamaan alajaostonsa Vasurien hallituksen baari-iltaa, eikä muutkaan baarissa olijat säälineet tarpeeksi janoisia alajaoston jäseniä, tarjotakseen heille juomia. Koska alajaoston jäsenillä ei tuttuun tapaan ollut rahaa, mutta he tykkäsivät juoda, oli heillä suurehko ongelma.

Janoisina antisankareina he perustivat oman puolueen Vasurit. Vasurit vastustavat kaikkea missä rahaa käytetään johonkin muuhun kuin heihin. Heidän mielestään heidän on saatava kaikki ilmaiseksi, erityisesti juomat baarissa. Päästäkseen tavoitteeseen, he ovat luoneet imagon, jolla jäljittelevät kerjäläisiä. Vaatetus on vanhaa ja kulunutta, eikä pesukoneen käyttö ole heille kovin luontevaa. Imagon avulla he keräävät säälipisteitä ja ilmaisia juomia ravintoloissa.

Tasuritkin pitävät Vasureihin hajuraon julkisuudessa – ymmärrettävistä syistä. Taustalla Tasurit pesee Vasurien pyykit. Vastalahjaksi Vasurit tekee mitä Tasurit käskee.

Vasurien väri on punainen, koska väriä miettiessään he joivat punaviiniä.

Yleensä Vasurit on melko harmiton harrastelijakerho. Pitävät juuri sen verran meteliä, että saavat ilmaiset juomansa ja pyykkinsä pestyä, mutta kuitenkin niin vähän, ettei se pääse häiritsemään. Kukaan ei myöskään ota heitä kovin tosissaan, koska he ovat pääsääntöisesti viihteellä ja ehdotuksetkin muistuttavat enemmän känniläisten horinoita kuin poliittisia kannanottoja.

Vasurien pomottomana on Lahja Absintti. Lahja on hieman yksinkertainen kapinasielu, joka sotkee puurot ja vellit sekaisin, kuitenkaan kapinoimatta, vaikka niin väittää. Hän luulee, että työtä voisi olla olemassa ilman pääomaa, rahaa ei tarvita ja että kaikki pääoma kuuluisi Vasureille. Lahjasta on aika vähän kerrottavaa, koska suurimman osan ajasta hän viettää baareissa ja poissa näkyvistä tai unelmoimassa itänaapurin Valdemarista. Julkisuuteen hän tulee muiden vasurien tavoin vain silloin kun tarjoilu uhkaa loppua.

Vasurit – Pääoma Vasureille, ei kaikille.