10.06.2019

Ajattelin tänään aloittaa Maattoman puolueiden esittelyn.

Viimeaikojen tapahtumien valossa lienee paikallaan esitellä ensimmäiseksi puolue, joka johtaa Maattoman nykyistä hallitsematonta. Turha puolue toki, kuten kaikki muutkin.

Puolue on Tasurit.

Tasurien tavoitteena on tasoittaa kaikki mahdollinen, todellakin kaikki. Tasoittaessaan Tasurit eivät tajua, että energiaa syntyy vain, jos on vastakohtia, eroja ja jännitteitä. Tasoittaessaan Tasurit tuhlaavat energiaa ja tuhlaavat paljon. Eivät myöskään ymmärrä, että jos joskus pääsevät tavoitteeseensa, ei Maattomassa ole enää energiaa, eikä ole enää Maatontakaan. Onneksi eivät koskaan pääse tavoitteeseen.

Tasurit ovat myös taitavia kuppaaman ja tekevät sitä aina kun voivat. Siksi heidän tunnusvärikin on punainen. Koska Tasurit yrittävät tasoittaa kaiken, yrittävät he myös varmistaa, että kaikilla Maattomassa on yhtä paljon kaikkea, myös verta. Eivät ymmärtäneet, vaikka Maattoman parhaat lääkärit yrittivät iskeä Tasurien suoneen, että kaikilla ei voi olla yhtä paljon verta. Jatkavat siis edelleen kuppausta ja yrittävät tasoittaa veretkin.

Tasurilla on toki myös johtaja, eli pomoton. Nimi on Aimo Alamäki.

Aimo Alamäki on ollut aikoinaan meillä töissä ammattiyhdistyksessä. Oli kunnes aloitti lakon, jonka lopettamisen ehtona oli Maattoman korkeimman vuoren tasoittaminen. Oli kuulemma väärin, että vain ne voivat nauttia vuorten kauniista maisemista, jotka työskentelevät näköetäisyydellä. Aimo itse työskenteli niin pitkällä, ettei vuorta nähnyt. Siirsimme Aimon tolppamäelle, ansaitsi tollon pestin.

Aimolla on uskomaton kyky saada homma kuin homma kusemaan. Siis kusemaan ja kunnolla. Kukaan muu Maattomassa ei ole kyennyt luomaan yhtä uskomatonta mielikuvitusmaailmaa kuin Aimo. Kun Aimon pistää hommiin, on alamäki jyrkkä ja liukas. Siksi me käytimme Aimoa ennen ammattiyhdistyksessä. Kun halusimme jonkin asian rojahtavan ja lujaa, Aimo oli meidän mies.

Nyt Aimo on meidän ongelma numero yksi. Maattoman pulkka on Aimolla ja pulkka kohta Aimon rinteessä. Jälkikäteen ymmärrän Aimon halun tasoittaa se vuori. On tajunnut, että kaikki mihin hän koskee, löytää sen jyrkimmän rinteen. Tietenkin ainoa järjetön ratkaisu hänen päässään on tasoittaa rinteet ja pitää pulkka. Ei vaan tajua, että pulkalla ei sen jälkeen ole mitään arvoa, kun ei ole rinteitäkään. Mitä nopeammin tajuaa, sen parempi Maattomalle. Ja jos ei tajua tajuttomuutta, niin ennen pitkää tajuttomat äänestäjät tajuavat.

Tasurit – Kohti rinteetöntä huomista.