09.06.2019

Maaton.

Meidän maa, jonka ylpeänä teille esittelen.

Maaton on oikeasti olemassa oleva virtuaalimaa. Täällä ei ole maata, järviä, merta, asukkaita tai mitään muutakaan oikeaa olevaa. Kuitenkin täällä on kaikki. Kaiken lisäksi meillä on velkaa.

Maattomalla on paljon velkaa. Käsittämättömän, uskomattoman paljon velkaa. Ja sitä tulee lisää, kohta vielä enemmän. Toisaalta enemmän päälle enemmän ei oikeastaan ole kovin paljoa enemmän. Se on vain sana enemmän. Turha siihen on numeroita sotkea – joku voisi vielä käsittää paljonko on enemmän.

Maattomassa on pääkaupunki nimeltään Helskutta. Helskutassa asuu ruuhkalahkeita, muualla sitten muita. Helskutassa sijaitsee Maattoman virtuaalimaata ohjaava Keskustammi. Keskustammi on minun ja Koppiksen ohjaama tiedotonkone, joka ylläpitää Maattoman neuroottisverkkoa, joka saa kaiken energiansa tolppamäen tolloudesta.

Tolppamäki on Maattoman kaiken tollouden ydin, jossa parisataa kansan valitsemaa edustajaa tekevät yksissä tuumin viisaiden päätöksien vastakohtia, eli päättömiä. Noista päättömistä Maaton ammentaa kaiken tollouden, jolla koko Maaton pidetään pyörimässä.

Päättömiä ohjaa Maattoman hallitus, eli Maattoman termein hallitsematon. Hallitsematon siksi, että jos he saisivat itse tehdä tai ehdottaa edustajille päättömiä, olisi Maattoman tarina ohi nopeammin kuin kepuli kääntää takkia. Siksi me hallitsemme Koppiksen kanssa hallitsematonta. Tai hallitsemme silloin, kun emme ole koulutuspäivillä.

Maaton on vapaa maa, täällä kaikki tekevät mitä haluavat, paitsi mitä kunkku on joskus sanonut tai tollomäellä on säädetty. Tollomäellä säädetään paljon. Joskus koko tolppamäki on täynnä pelkkää säätöä. Kunkkua Maattomassa ei kuitenkaan enää ole, joten lopulta kaikki tekevät mitä haluavat, paitsi mitä hallitsematon sanoo tai tollomäki säätää. Me taas hallitsemme hallitsematonta, joten Maattomassa kaikki tekevät vapaasti mitä me Koppiksen kanssa käskemme. Ai niin, on meillä vielä pressa, joka taannoin korvasi kunkun. Pressa on onneksi sellainen mukavan joviaali, harmaantuva vanha herra, joka ei häiritse meitä tai ketään muutakaan. Pressa edustaa Maatonta aina silloin, kun ketään muuta ei kiinnosta.

Maattoman valtiomuoto on muuten tollismi. Tollismista tarkemmin ehkä myöhemmin. Maaton on hieno ja hyvinvoiva maa, joka on esimerkkinä koko universumille. Tollismi valtiomuotona saa osakseen pyyteetöntä ihailua tällä pienellä virtuaalisella pallollamme, jossa Maatonkin sijaitsee.

Maaton on paras paikka asua! (kunhan korjaamme hieman hallitsematonta…)