08.06.2019

Maattomassa on tähän asti ollut vain kaksi puoluetta, molemmat turhia. Istuimme Toukan kanssa illalla saunabaarissa kiroamassa lomamme aiheuttamaa poliittista soppaa. Kun olimme vannoneet, että emme enää ikinä lomaile (kutsumme lomia jatkossa koulutuspäiviksi), mietimme miten saisimme sopasta sellaisen sirkuksen, jota kansalaiset pitävät enemmänkin viihteenä kuin politiikkana. Viihteen varjolla voi nimittäin tehdä mitä vaan ilman, että ketään kiinnostaa sen jälkeen, kun popparit ja limpparit on loppu.

Kutsumme politiikkaa jatkossa saippuaoopperaksi. Se tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että voimme käsikirjoittaa koko sopan ja vieläpä julkisesti sanoa, että koko homma on meidän käsikirjoittama. Koska koko homma on käsikirjoitettu, voimme myös kertoa kansalle heidän vuorosanansa. Kansa jopa kisaa siitä kuka pääsee sanomaan ne meidän käsikirjoittamat sanat.

Saippuaoopperassa on sekin hyvä puoli, että se on kaupallista. Sillä voi siis tahkoa rahaa ihan julkisesti ja laillisesti. Politiikka olisi tuohon tarkoitukseen hieman huono, koska siihen liittyy kaikenmaailman typeriä, ansainnan estäviä lakeja, jotka me olemme itse tainneet kirjoituttaa joskus hetkittäisen hulluuskohtauksen aikana.

Saippuaooppera tarvitsee paikan, johon oopperan tapahtumat sijoittuvat, organisaatiot, eli tässä tapauksessa puolueet ja muut sidosryhmät ja tietenkin tarinan päähenkilöt. Tämä osa on helppo, koska kaikki tapahtuu oikeasti Maattomassa ja pääosissa ovat sen kansalaiset ja silmäätekevät. Koska Maaton saattaa olla monille ulkopuolisille hieman vieras, esittelemme nuo kaikki tulevina päivinä.

Kahden puolueen ooppera ei myöskään oikein pysy meidän makuun riittävässä epätahdissa, joten turvataksemme sopivan tahdittomuuden teemme Maattomaan lisää puolueita. Esittelemme nekin alkupöhinöissä. Toki jätämme jokereita, joita voimme paljastaa ja valjastaa myöhemmin, jos oopperan luritus menee muuten liian mollivoittoiseksi.

Vielä pitää keksiä saippuaoopperalle nimi…pitänee mennä takaisin saunaan…