07.06.2019

Huh, olipas loma. Pari viikkoa meni mukavasti pötkötellessä. Koppis tosin väitti meidän lomailleen kahdeksan kuukautta parin viikon sijaan. En uskonut, ennen kuin huomasin painajaisenikin muuttuneen todeksi.

Maattomassa on Vasemman Turhan eli Vasurien vetämä hallitsemattomuus!

Homma näemmä luistaa raiteilta heti kun hieman lomailee, eikä ole kaitsemassa katrasta taustalla. Pakko siis herätä ja aloittaa korjaavien toimenpiteiden ketju, joilla Maattomaan saadaan taas oikeaan suuntaan vetävä hallitsematon Tolppamäelle.

Ensimmäinen virhe on tietenkin ollut se, että Maattoman asukkaat päästetään äänestämään asioista joista he eivät mitään tiedä. Se virhe on tosin jo niin paha, että sitä ei voi enää korjata – ei edes äänestämällä.

Toinen virhe on se, että äänestettävien annetaan valita ketkä pääsevät äänestettäviksi. Koska Maattoman puolueiden päättämättömät ovat käytännössä lähes kaikki myös ehdokkaina vaaleissa, kansa siis äänestää äänestettäviä, jotka ovat valinneet äänestettävät, joita kansa äänesti edellisissä vaaleissa. Puolueiden pomotommat ovat siis päässeet tosiasiassa päättämään miten ja ketä kansa äänestää.

Tunnetusti pomottomat eivät ole kovin hyviä matematiikassa, mikä johtaa siihen, että valitsivat väärät äänestettävät ja koko homma meni arpapeliksi. Äänestyskoppien vakiovarusteeksikin laittoivat arpakuutiot. Kaiken kukkuraksi päättivät pelata kivi-paperi-sakset peliä siitä ketkä pääsevät mukaan hallitsemattomaan.

Tämä on minun ja Koppiksen moka. Olimme liian kauan lomalla. Yleensä olemme hienovaraisesti johdatelleet pomottomia päättämään oikein. Nyt nukuimme.

Pyydämme nöyrimmästi anteeksi koko Maattoman kansalta ja erityisesti nuorilta, jotka joutuvat korjaamaan uniemme satoa.

Syömme aamupalan, käärimme hihat ja ryhdymme korjaaviin toimenpiteisiin.